Tijela dvije osobe stradale u prometnoj nesreći na cesti Sarajevo - Pale izvučena su iz Miljacke, potvrdila je glasnogovornica Policijske uprave Istočno Sarajevo Vesna Stokanović.

Precizirala je da se uskoro očekuje da bude izvučeno i tijelo treće osobe.

Stokanović je istaknula da još nisu pronašli automobil u kojem su bile stradale osobe, a koji se u poslijepodnevnim satima skliznuo sa ceste i završilo u rijeci Miljacki.

U izvlačenju sudjeluju Gorska služba spašavanja Sarajevo, pripadnici Uprave Civilne zaštite, MUP-a RS i vatrogasci iz Sarajeva i Pala.

Prometna nesreća se dogodila kod tunela Bulozi.

Teška nesreća dogodila se danas na putu Sarajevo - Pale, a kako je potvrđeno za N1, jedno vozilo završilo je u koritu rijeke Miljacke. Pripadnici Vatrogasne jedinice Pale i Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo nalaze se na terenu i pokušavaju doći do automobila. Prema prvim informacijama, smrtno su stradale tri osobe, neslužbeno saznaje Dnevni avaz.

"Ekipe vatrogasaca s Pala i PVB-a iz Sarajeva stigle su do automobila koji je upao duboko u kanjon okružen šibljem i niskim rastinjem. Nažalost, pronašli su tri tijela u automobilu", rekao je Njegoš Vukadin, zapovjednik Vatrogasne jedinice Pale. Zaposlenici iz sarajevske Osnovne škole "Kovačići" škole su u šoku, a u neslužbenom razgovoru s njima Dnevni avaz doznaje da se radi o pedagogici, higijeničarki i bivšoj ravnateljici škole. Ovu informaciju za medije potvrdila je i Nihada Čolić, direktorica Prosvjetno-pedagoškog zavoda Kantona Sarajevo.

Smrtno su stradale Lejla Sadiković, profesorica razredne nastave OŠ "Kovačići", Merima Balkić, pedagogica ove škole, bivša direktorica škole Almina Ćorović te higijeničarka Mina Kadrić. Nastradale žene su se vraćale sa sahrane svoje bivše kolegice s Pala.