Demokratska fronta poziva ministricu vanjskih poslova Biseru Turković da se očituje u vezi, kako tvrde "UZP-ovskog", zasjedanja u Mostaru, s kojeg su ministar vanjskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman i premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković poslali poruke nepoštivanja države Bosne i Hercegovine.

"Potpuno je nedopustivo da ministar vanjskih poslova i premijer susjedne zemlje drže lekcije o tome kako treba urediti Izborni zakon Bosne i Hercegovine, posebno kada se ima u vidu da su njihove vizije potpuno identične rasističkim vizijama o nejednakoj vrijednosti glasova građana koje dolaze iz HDZ-a BiH. Izborni zakon BiH nije pitanje o kojemu će odlučivati dužnosnici Republike Hrvatske, pogotovo kada se ima u vidu njihovo oštro protivljenje provođenju presuda Europskog suda za ljudska prava koje nimalo ne idu na ruku HDZ-u, niti je pitanje samo pojedinih etničkih stranaka u BiH. Izborni zakon se može mijenjati tek uz suglasnost svih političkih predstavnika građana u BiH", ističu iz ove stranke, prenosi Fena.



Šutnja koju ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković, već duže vrijeme prakticira u pogledu nasrtaja dužnosnika Republike Hrvatske na Bosnu i Hercegovinu i na stvari koje su unutrarnje pitanje Bosne i Hercegovine, je skandalozna, i nedostojna dužnosti koju Turković obnaša, navodi se u priopćenju DF-a, prenosi Fena.

Zanimljivo je da se DF-ova reakcija i kritika poruka odnosi na danas održanu konferenciju “Transformacijski potencijal euroatlantskih procesa u Bosni i Hercegovini” koja je održana daleko od Mostara tj. u Neumu.