Anela Brać po zanimanju je magistrica socijalnog rada. Nakon završenog fakulteta, u potrazi za poslom odlazi u Dublin, gdje počinje raditi kao odgajiteljica u vrtiću.

Sve je bilo super, odlično je zarađivala, novca kako kaže nije nedostajalao, ali ljubav prema rodnoj grudi ipak je bila jača.

Kada je odlučila napustiti Dublin, Anela je međuvremena vidjela natječaj Općine Ravno, te ova rođena Stočanka, profesionalnu karijeru nastavila je graditi u ovoj maloj Općini.

Podrška kolega bila je ogromna, a profesionalnost i ljubaznost ljudi koji su je dočekali u ovoj instituciji nije ni malo manja nego Dublinu, donosi u prilogu Radiotelevizija Herceg Bosne.

"Kolega su me odlično prihvatile, ovdje se osjećam odlično", kaže sugovornica

Osim Anele, u Općini je posao dobila i magistrica ekonomije Ivana Dadić, inače rođena Mostarka, koja kako kaže bolje doći u Ravno nego ići preko granice. Osim ugovora na neodređeno, ove dvije mlade djevojke dobile su i besplatan smještaj koji im je Općina osigurala.

I dok mnoge razvijenije sredine muku muče kako zadržati mlade ljude, načelnik Općine Ravno Andrija Šimunović zna kako ih privući.

"Općina je prije pola godine raspisala natječaj za prijem tri državna službenika, a natječaj je sadržavao i smještaj u zgradi koju je pravila Opićna", kaže načelnik.

Anela na kraju poručuje kako joj novac ništa ne predstavlja, jer kako kaže “gore je imala sve, ali nije ništa”.