''Na mene i moje društvo, kod mog imanja u mjestu Gornji Svilaj, nadomak Odžaka, iz lovačke puške pucano je dok smo bili na slavlju'', izjavio je za Nezavisne novine Borislav Rakić, načelnik općine Vukosavlje.

Po tvrdnjama Rakića, njega i trojicu njegovih prijatelja spasilo je to što se napadaču nije mogao upaliti čamac pa im nije mogao prići bliže.

Rakić ističe kako se napad odigrao u četvrtak oko 19 sati u povratničkom naselju, gdje ima vikendicu, a gdje je bio s desetak prijatelja na zakusci povodom trudnoće njegove supruge.

''Nas četvorica smo sišli prema obali rijeke Save, a ostali su ostali na zakusci. Napadač je, dok smo nas dvojica bili na vodenom skuteru, pucao iz lovačke puške, sa 79 metara udaljenosti, sa svog čamca, koji je bio privezan na obali'', ističe Rakić.

Dodaje da su oni pali s vodenog skutera, nakon što je iz sačmarice ispaljen prvi metak.

''Onda se napadač okrenuo i drugi metak ispalio prema mom bratiću i mom drugom prijatelju, koji su bili na obali'', rekao se Rakić.

''On je definitivno znao na koga puca! Smatram da je ovo pokušaj ubojstva. On je ušao u svoj čamac i pokušao upaliti motor tog plovila, u čemu nije uspio. Htio je doći do nas. Nakon što mu to nije pošlo za rukom, zapucao je'', kaže Rakić, koji smatra da ih je ovaj kvar napadačevog čamca vjerojatno i spasao smrti.

Zbog ovog napada u petak je u policiji ispitan Amir Mehić, tvrde Nezavisne novine.