Središnje izborno povjerenstvo (SIP) BiH je na današnjoj sjednici razmatralo dopunjenu Informaciju o broju umrlih osoba čija se imena nalaze ili su se nalazila u evidencijama Središnjeg biračkog popisa. 

Iz SIP-a je priopćeno da je Informacija sačinjena prema izvještajima dostavljenim iz općinskih/gradskih izbornih povjerenstava u BiH. 

U priopćenju se navodi da i nakon dodatnog roka traženu informaciju nije dostavilo 11 općinskih izbornih povjerenstava i to iz Kozarske Dubice, Orašja, Ključa, Mrkonjić Grada, Jajca, Srebrenice, Kupresa, Han Pjeska, Istočnog Starog Grada, Trnova i Usore. 

''Sa dopunjenom informacijom, na terenu je utvrđeno, da se u biračkim popisima nalazilo 6.558 imena umrlih osoba. Nakon kontakata općinskih/gradskih izbornih povjerenstava s nadležnim matičnim uredima i ministarstvima unutarnjih poslova u ožujku ove godine je od navedenog broja brisano blizu 4.000 imena umrlih osoba iz biračkog popisa'', navode iz SIP-a BiH. 

Dodaju da se, također, prema informacijama iz općinskih/gradskih izbornih povjerenstava problem pojavljuje za osobe za koje se sa sigurnošću zna da su preminule u inostranstvu, ali ta informacija nije evidentirana u matičnim uredima u BiH. 

SIP BiH u saradnji sa općinskim/gradskim izbornim povjerenstvima putem nadležnih organa (matični uredi i ministarstva unutarnjih poslova) nastavlja aktivnosti na ažuriranju Središnjeg biračkog popisa.

O rezultatima tih aktivnosti  javnost će biti blagovremeno informirana, priopćeno je iz SIP-a BiH.