I dok se sa sutrašnjeg Apple eventa navodno očekuje predstavljanje većeg modela iPad tableta, Amazon se očigledno vodi sasvim drugačijom filozofijom, koja bi se mogla svesti pod nazivnik - manje je više.

Kako piše The Wall Street Journal, prema još uvijek neslužbenim informacijama koje, istina, nitko iz Amazona nije niti demantirao, za "blagdansku feštu", dakle negdje pred kraj godine, kompanija planira na tržište plasirati tablet dijagonale 6 inča po cijeni od samo - 50 američkih dolara, piše Zimo.co.

Trenutačno najjeftiniji model među Amazonovim tabletima je Fire, koji se može nabaviti za 99 USD, ali u tom slučaju se kad je uključen "screen saver" prikazuju reklame, dok model bez reklama košta 114 USD.

Zanimljivo je kako Amazon Fire tablet također ima zaslon dijagonale 6 inča, pa će biti zanimljivo vidjeti u čemu će se razlikovati novi tablet koji bi se na tržištu trebao pojaviti za vrijeme božićno-novogodišnjih praznika.

Iako se cijena od 50 USD odnosi na američko tržište, svejedno se radi o jednom od najjeftinijih uređaja takve vrste na tržištu općenito.

Amazon će uz ovaj model navodno predstaviti i dva nova, veća modela, dijagonale zaslona 8 odnosno 10 inča.

Da Amazon misli ozbiljno kazuju i najave WSJ-a prema kojima su u pripremi "Kabinet" - računalo za kuhinju kojim će se upravljati glasom - zatim 3D tablet kojem za prikaz trodimenzionalnih sadržaja nisu potrebne posebne naočale..., piše Zimo.co.

Kao i svake godine, vrijeme blagdana je postalo i vrijeme posvemašnjeg kupovnog ludila, stoga je sasvim logično za očekivati da su predviđanja WSJ-a točna i da će Amazon upravo u to vrijeme predstaviti svoje nove proizvode i uređaje.