I dalje se ne zna gdje je Ivica Todorić. Prema svim informacijama, na korak je do statusa bjegunca jer se očekuje da će tužiteljstvo izdati europski uhidbeni nalog. Ako je točno da se skriva u Londonu, Velika Britanija imat će rok od 60 dana za izručenje. Kako Todorić tvrdi da je žrtva političkog progona, procedura izručenja mogla bi biti složenija.

Županijski sud u Zagrebu blokirao je svu imovinu Ivice Todorića. Time je odobren zahtjev Državnog odvjetništva kako bi se, nakon što proces jednog dana bude okončan, osigurala naplata štete. Blokada se odnosi i na 55.000 m2 Kulmerovih dvora gdje je 1/4 imanja upisana na Ivicu Todorića, prenosi HRT.

Ante Todorić, sin Ivice Todorića, nakon što je dao iskaz u Županijskom državnom odvjetništvu, kratko je s novinarima razgovarao ispred Kulmerovih dvora. "Došao sam u Hrvatsku kao što sam obećao. Porekao sam ono što mi se stavlja na teret", izjavio je. Nije htio odgovoriti gdje mu je otac. Ivica Todorić, kojemu je od 15 osumnjičenih u slučaju "Agrokor" jedinom određen istražni zatvor, još nije dostupan hrvatskom pravosuđu pa će se za njim najvjerojatnije raspisati tjeralica. Nedostupan je i mlađi sin Ivan Todorić.

Odvjetnik Fran Olujić rekao je da će njegov klijent vjerojatno nekoliko dana provesti s obitelji i zatim se vratiti u London na svoju adresu, a ondje je i zaposlen. "Tereti ga se za dva kaznena djela, zlouporabu u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje isprave," rekao je Olujić. Na pitanje novinara, rekao je kako ne zna gdje su Ivica i Ivan Todorić. Odvjetnici Ivice Todorića najavili su prije žalbu na odluku da se istražni zatvor odredi jedino osnivaču posrnulog koncerna Agrokor, koji se, prema tvrdnjama Tužiteljstva, okoristio za više od milijardu kuna.

Iskaz Ante Todorića smatra se bitnim jer je on jedan od četiri člana Sektora riznice Agrokora. Ostali članovi su Ivica Todorić, Tomislav Lučić, Ivan Todorić. Dosadašnja istraga pokazala je da su se u Sektoru riznica donosile strateške financijeske odluke. To tijelo bilo je iznad svih menadžera i uprava ostalih sestrinskih tvrtki. Navodno je nakon pretraga kuća, stanova i ureda ustanovljeno da nedostaje dokumentacija vezana uz rad tog tijela. Navodno su samo njih četvorica upravljala i izdavanjem mjenica koje su poslužile kao prikriveno sredstvo financiranja Agrokora.

Odvjetnik Rajko Čogurić potvrdio je da je ispitivanje Ante Todorića u DORH-u trajalo petnaestak minuta te da je on u kratkim crtama iznio obranu. Nakon što je dao iskaz u DORH-u, Ante Todorić s odvjetnicima je izašao kroz stražnji izlaz.

Uz Antu Todorića te Ivicu Todorića i njegova drugog sina Ivana, koji nisu u Hrvatskoj, u slučaju "Agrokor" osumnjičeni su i Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić. Svi su bili članovi Uprave ili Nadzornog odbora u Agrokoru, dok su Discordia i Hrstić zaposlenici kuće Baker Tilly koja je radila revizorska izvješća za Agrokor.

Iz Remetinca je pušteno svih 12 uhićenih u slučaju "Agrokor." Sudac istrage odbio je prijedlog Tužiteljstva da im se odredi istražni zatvor. Od 15 osumnjičenika, istražni zatvor određen je samo za Ivicu Todorića zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Svi osumnjičeni terete se za više kaznenih djela protiv gospodarstva i kaznena djela krivotvorenja, odnosno za zlouporabe u gospodarskom poslovanju, krivotvorenje isprava i nezakonito vođenje poslovnih knjiga.