Goran Ivanišević, najbolji hrvatski tenisač svih vremena, osvrnuo se na svoju veliku karijeru u razgovoru za talijanski magazin Il Sole 24 Ore.
 
Podsjetimo, Ivanišević je Wimbledon, najveći turnir na svijetu, osvojio 2001. godine s pozivnicom i velikim bolovima u ramenu. Ranije je izgubio tri finala...
 
"Moj život ne bi bio isti da nisam osvojio Wimbledon. Netko mi je rekao da je u sportu najvažnija igra, ali to nije istina. Sjeća li se itko gubitnika iz finala? Do tog ponedjeljka u Wimbledonu bio sam vječni drugi, imao sam tri srebrna tanjura. Ni ja se ne sjećam tih prokletih izgubljenih finala, a igrao sam u njima."
 
Finale protiv Australca Patricka Raftera jedno je od najuzbudljivijih u povijesti turnira, a posebno se pamti posljednji gem u kojem se Ivanišević borio i na kraju izborio s pritiskom.
 
"Danas, 16 godina kasnije, ljudi me još zaustavljaju na ulici i prisjećaju se tog 16. gema petog seta."
 

"Osjećao sam se izgubljeno, nisam znao što bih sa životom"
 
Talijanima je otkrio da je imao velikih problema nakon tog finala.
 
"Rame me boljelo toliko jako da nakon mečeva nisam mogao podići ruku. Bio sam na operaciji 2002., ali i nakon povratka me boljelo i na kraju sam se odlučio umiroviti. Imao sam 32 godine, osjećao sam se izgubljeno, nisam znao što bih sa životom. Sav stres na koji sam navikao je nestao. Srećom, 2003. mi se rodila kći i to me je spasilo."
 
"Mrzim Samprasa jer mi je uništio život"
 
Ni ovaj intervju nije mogao proći bez Petea Samprasa, Amerikanca koji je Ivaniševića pobijedio 12 puta u 18 međusobnih mečeva. Najviše bole tra poraza na Wimbledonu, dva u finalu i jedan u polufinalu...
 
"Sampras mi je uništio život. Volim Petea: veliki je šampion i dobar dečko. Ali izgubio sam toliko polufinala i finala od njega! Mrzim ga sa sportskog gledišta. Njegov borbeni duh i mentalitet bili su najvažnija stvar za veliku karijeru", rekao je Ivanišević i dodao da mu je prvi pravi suparnik bio otac na terenima oko Splita jer ga je samo on znao iživcirati kao nitko drugi.