Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava osnovao je stranku s kojom namjerava u koaliciji s Domovinskim pokretom izaći na lokalne izbore u svibnju iduće godine, potvrđeno je iz krugova bliskih vukovarskom gradonačelniku.

"Zahtjev za upis u registar političkih stranka pod imenom "Ivan Penava - nezavisna lista" Ministarstvu pravosuđa i uprave predan je 18. prosinca, potvrdila je novinarima zamjenica vukovarskog gradonačelnika i Penavina suradnica Ivana Mujkić.

Po njezinim riječima, procijenjeno je kako je najbolje zbog prepoznatljivosti vukovarskog gradonačelnika kod birača da ostane nezavisan i na taj način pokuša u svibnju izboriti novi gradonačelnički mandat.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava nakon dugogodišnjeg članstva u HDZ-u tu je stranku napustio u svibnju zajedno s desetak tadašnjih HDZ-ovih članova vukovarskog Gradskog vijeća.

Na parlamentarne izbore Penava je izašao kao nezavisni kandidat na listi Domovinskog pokreta Miroslava Škore koji ga je u nedjelju, s osnivačke skupštine županijske organizacije te stranke za Vukovarsko-srijemsku županiju, pozvao da se pridruži Domovinskom pokretu.