Prolaznici i vozači primijetili su dječaka (8) kako sam luta putem po jezivoj hladnoći.

Na sebi nije imao čak ni jaknu, već je bio u tankom džemperu dok je satima besciljno hodao riskirajući da ga pregazi automobil, pišu Grude.com.

“Mama me više ne želi. Izbacila me iz kuće. Sada živi s drugim muškarcem, a ja tražim svoje rođake”, tužno je rekao dječak zaprepaštenim policajcima koji su ga identificirali poslije prijave građana.

Istragom je utvrđeno da nesretni dječak govori istinu! Policajci su pronašli njegovu 38-godišnju majku, državljanku BiH, koja je potvrdila da ne želi dijete jer sad živi sa svojim novim partnerom.

Objasnila je da dječak već neko vrijeme živi s djedom i bakom, dok je adresa oca, takođe državljanina BiH još nepoznata. Protiv oba roditelja podnesena je prijava zbog napuštanja maloljetnog djeteta, dok su brigu o osmogodišnjaku preuzele nadležne socijalne službe.

Dok je trajala istraga, nesretni dječak postao je omiljen među policijom čiji su se pripadnici zajedno s Caritasom, brinuli o njemu.

“On je veoma nježan i miran dječak. Nikad nije išao u školu. Smješten je u sigurnu kuću u kojoj se osjeća prihvaćenim. To je dobra stvar, pozitivan signal jer ga očekuje odrastanje u nimalo jednostavnim okolnostima”, rekla je Ivana Gaveglio, gradonačelnica Carmagnola kojoj je, kako je sama rekla, ova priča slomila srce.


Dnevnik.ba