Radnici prnjavorske firme, N. R. iz Laktaša, N. R. iz Banja Luke i D. D. iz Prnjavora, osumnjičeni su da su napali G. B, vlasnika firme u stečaju radi potraživanja duga prema njihovoj firmi te mu nanijeli ozlijede, a došlo je i do pucnjave, objavio je portal Buka.

Naime, G. B. je ozlijeđen i od njega je oduzet pištolj kao i od jednog od osumnjičenih koji je tijekom sukoba ispalio hitac u zrak.

Sve se dogodilo u srijedu, a pripadnici Policijske stanice Bosanska Dubica su postupili su po prijavi da je ispred kuće G. B. u Bosanskoj Dubici došlo do verbalnog, a potom i fizičkog sukoba sa N. R. iz Laktaša, N. R. iz Banja Luke i D. D. iz Prnjavora, te da je jedna osoba upotrijebila vatreno oružje.

“Postupajući po prijavi policijski službenici izvršili su kriminalističku obradu nad N. R., N. R. i D. D. zbog sumnje da su počinili krivično djelo iznuda u pokušaju, ugrožavanje sigurnosti i tjelesna ozljeda”, naveli su iz policije.

Dodali su da je kriminalističkom obradom utvrđeno da su osumnjičeni došli do kuće oštećenog u Bosanskoj Dubici sa namjerom reguliranja načina izmirenja potraživanja koje firma iz Prnjavora čiji su radnici osumnjičeni, ima prema firmi vlasništvo oštećenog.

Nakon verbalne svađe, fizički su napali Dubičanina nanijevši mu tjelesne ozljede.

“Tijekom sukoba osumnjičeni N. R. iz Banja Luke upotrijebio je vatreno oružje ispalivši jedan hitac u zrak”, navodi se u priopćenju.

Nakon obavještavanja tužitelja Okružnog javnog tužiteljstva Prijedor od osumnjičenog N. R. privremeno je oduzet pištolj Glock, kalibra 9 milimetara s 13 komada pripadajućih metaka. Također, i od oštećenog G. B. oduzet je pištolj Bereta, kalibra 7,65 milimetara sa sedam metaka.