Tijekom četvrtog dana bombardiranja Srbije 1999. godine, srpska PVO srušila je 'nevidljivi' zrakoplov F-117 kojim je upravljao Amerikanac Dale Zelko. On se u serijalu 'Nikoga ne ostavljamo' National Geographica prisjetio kako je preživio rušenje i najveće akcije spašavanja još od vijetnamskog rata. On je 27. travnja poletio iz zračne baze u Italiji te se od sjevera Srbije spuštao južno prema Beogradu.

Tamo je bacio dvije bombe, a prisjetio se kako ga je pratilo olujno vrijeme te da je imao loš predosjećaj. Rekao je kako je bio prestravljen zbog olujnih oblaka te da je znao da neće moći javiti bazi ako mu se nešto dogodi jer taj tip zrakoplova ne može komunicirati s bazom. Nakon što je pogodio metu krenuo je prema bazi, no tada je u akciju krenuo PVO i srušio ga. Jedna od raketa pogodila ga je u krilo nakon čega je počeo brzo padati.

"Sve mi je prolazilo kroz glavu, moj život, porodica, fotografija kako tuguju nad mojim kovčegom, zrakoplova koji pada ", rekao je Zelko i nastavio: 'Odjednom sam se našao u sjedištu koje pada. Morao sam ga se riješiti i nekako sam to uspio te sam se počeo spuštati padobranom'.

Tada je počeo razmišljati o tome kako će ga čekati srpski vojnici kojima je bombardirao glavni grad. Pao je u njivu između dva sela tridesetak kilometara od Beograda. Sakrio se u kanal za odvodnjavanje i počeo tražiti GPS signal, prenosi Blic. Uspostavio je vezu te je u kanalu proveo sate.

"U daljini su se čula vozila, helikopter. Odjednom sam čuo da je neko pokraj mene. Bio je to pas na petnaestak metara. Uzeo sam nož i čekao, no on se okrenuo i otrčao ", kazao je. Kada je doletio helikopter iz Tuzle, bio je u problemu", uređaj za infracrveni signal se pokvario, a na radiju se čulo "javi se, ne vidimo te".

"Iskočio sam iz kanala i upalio signalnu raketu. Čekao sam tko će me prvi uhvatiti. Dotrčala su dva vojnika, nisam znao čiji su dok nisu progovorili na engleskom. Sutradan sam pozvao kćer i čestitao joj 10. rođendan. Tek tada sam shvatio ", spašen sam",  ispričao je Zelko, prenosi Blic.