Rukometna reprezentacija Islanda izborila je prolazak u drugi krug natjecanja na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj, Islanđani su u izravnom dvoboju za treće mjesto u skupini B u Münchenu svladali Makedonce sa 24-22 (11-13) i tako se pridružili Hrvatima i Španjolcima koji su ranije izborili prolazak dalje iz ove skupine.

Makedonci su imali prednost tijekom prvog poluvremena i tijekom prvih pet minuta nastavka, no potom su upali u realizatorsku krizu, nisu postigli pogodak 10 minuta što su Islanđani iskoristili za seriju 4-0 kojom su preokrenuli rezultat iz 14-16 u 18-16. Makedonci su u završnici uspjeli dva puta poravnati na 20-20 i 21-21, ali nisu više uspjeli doći do vodstva.

Arnor Thor Gunnarsson predvodio je Island sa 10 golova dok su Dejan Manaskov i Kiril Lazarov s po pet pogodaka bili najefikasniji kod Makedonije.

Sada je poznato kako će u skupini I drugog kruga igrati Hrvatska, Španjolska, Island, Njemačka, Francuska i Brazil. Njemačka i Francuska prenijet će po tri boda, Brazil i Island dalje idu bez ijednog boda, dok su Hrvatska i Španjolska osigurale prijenos barem dva boda te o ishodu njihove večerašnje utakmice ovisi koja će reprezentacija prenijeti maksimalna četiri boda, a u slučaju neodlučenog ishoda oba sastava će prenijeti po tri boda.

Ranije u četvrtak Brazil je izborio prolazak u drugi krug natjecanja pobjedom protiv Koreje od 35-26 (18-10) čime su osigurali treće mjesto iza Francuske i Njemačke u skupini A.

Brazil su do treće pobjede na SP predvodili Felipe Borges sa šest i Rudolph Hackbarth s pet golova, dok je Jeongu Kang postigao pet golova za Koreju.

Raspored odigravanja utakmica drugog kruga bit će poznat nakon završetka posljednjih utakmica današnjeg programa.