Švedska policija detaljno istražuje brojna pisma koja su se proteklih dana našla u poštanskim sandučićima diljem Švedske u kojima džihadisti prijeti svima koji se neće preobratiti na islam. Pisma su potpisali teroristi ISIL-a, a na vrhu je nacrtana i zastava Islamske države. Sukus pisma je poprilično jasan.

- Odrubit ćemo vam glavu ako se ne preobratite na islam. Ili ako ne platite religijski porez...

Pisma su poslana u gradove diljem Švedske, prenosii Jutarnji.hr, a u njima stoji 'da nema smisla zvati policiju, jer ona vas neće spasiti od sigurne smrti'. Također, u pismu još stoji:

- U ime Alaha, vi koji niste vjernici u roku tri dana odrubit ćemo vam glave. Poslije ćemo bombardirati vaše trule leševe. Imate tri izbora - preobratiti se na islam, platiti religijski porez ili - umrijeti! Policija vas neće spasiti.

Švedska policija ove prijetnje je shvatila vrlo ozbiljno i mjere osiguranja, pogotovo u Stockholmu, podignute su na veću razinu.

Inače, u Švedskoj su tenzije usijane u posljednjih nekoliko mjeseci nakon što je u zemlju ušlo 200.000 izbjeglica iz Sirije. Tek proteklog mjeseca mjere osiguranja na granicama su drastično povećane i detaljno se provjerava baš svaki tražitelj azila.