Valdet Gashi, dvostruki svjetski prvak u tajlandskom kickboxingu albanskog porijekla, koji je napustio vlastitu obitelj, uključujući dvije kćeri, u Njemačkoj kako bi se priključio Islamskoj državi, smaknut je navodno upravo od strane ISIS-a zbog pokušaja bijega iz Sirije.

Javlja tako IBT Times, a vijest o navodnoj Gashijevoj smrti procurila je u javnost po prvi put još prije dva tjedna kad je njegova obitelj izjavila za švicarsku televiziju da je on uistinu stradao. Tada uzrok njegove smrti nije bio poznat.

Sada je Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR) objavio kako je Gashi uhićen pri pokušaju bijega iz Alepa u Siriji. Je li vijest o njegovoj smrti pouzdana ostaje za vidjeti jer se SOHR poziva i na druge izvore koji tvrde da je Gashi još uvijek živ i pokušava pobjeći iz države.

Gashi je u Siriju otputovao u siječnju ove godine, a u jednom ranijem je intervjuu rekao: "Ako umrem radeći dobro, naravno da će mi biti drago".

Međutim, stvari nisu bile onakve kakvima ih je Gashi zamišljao, pa tako SORH prenosi kako ga je ISIS šokirao i da je pokušao pobjeći ubrzo po dolasku.