Na Internetu se pojavio šokantan video zapis na kojem se navodno vide pripadnice ISIS-a spašene iz zadnjeg uporišta Islamske države u Siriji kako prilikom njihovog prijevoza u izbjeglički kamp viču terorističke slogane i objavljuju odanost terorističkoj skupini, piše Daily mail.

U kratkoj snimci, vide se žene u kamionu obučene u crno i prekrivenih lica kako drže svoju djecu te viču 'baqiya', što je dio ISIS-ovog slogana 'baqiya wa tatamaddad', a znači 'ostajemo i širimo se'. Pritom se čuje kako vrijeđaju novinare i kako bacaju vodu na njihove kamere.
 


Kažiprst prema nebu

Mnoge od njih, podigle su kažiprst prema nebu što je zapravo simbolička gesta pripadnika ISIS-a kojom se označava jedinstvo s Bogom, ali i kalifatom.

Žene koje su prošloga tjedna bježale iz Baghouza, viđene su kako bacaju kamenje na novinare i napadaju novinarke jer nisu odjevene prema pravilima islama.

Napale novinarke jer nose hlače

Tako je jedna pripadnica ISIS-a, piše Daily Mail, uhvatila za kosu novinarku koja je hodala nepokrivene glave i vikala na nju da ju treba biti sram, a druga je novinarki koja je nosila hlače rekla kako će Bog prokleti žene koje liče na muškarce.

"U budućnosti će biti novih osvajanja"

Više od 7.000 ljudi pobjeglo je posljednjih dana iz bombardiranog zadnjeg uporišta Islamske države u Siriji, a ISIS-ovke su pritom za novinsku agenciju AFP rekle kako i dalje žele odgajati svoju djecu u ideologiji kalifata, čak i kada nestane Islamske države.

"Mi smo možda otišli, ali u budućnosti će biti novih osvajanja", rekla je jedna pripadnica ISIS-a za AFP. "Tražit ćemo osvetu, bit ćete u krvi do koljena“, dodala je.