Dva libanonska izvora potvrdila su u razgovoru za Reuters kako je više stotina iranskih vojnika tijekom zadnjih 10 dana stiglo u Siriju te kako će se uskoro pridružiti Hezbollahu u velikoj kopnenoj ofenzivi kojoj će zračnu potporu davati ruske zračne snage, piše portal Advance.

"Ruski zračni napadi biti će ubuduće vezani uz kopneni napredak sirijske vojske i saveznika", rekao je jedan od izvora upoznat s političkim i vojnim razvojem sukoba u Siriji. "Postoji mogućnost kako će nadolazeće kopnene operacije biti fokusirane na Idlib i Hamu", naglasio je.

Oba neimenovana libanonska izvora potvrdila su kako će cilj ovih operacija biti vratiti teritorij kojeg je u zadnje vrijeme sirijska vojska izgubila.

Jedan od izvora posebno naglašava kako iz Irana stižu "pravi vojnici, s ciljem sudjelovanja u borbi, a ne vojni savjetnici". Drugi izvor navodi: "Dolaze stotine, s opremom i oružjem, a iza njih doći će još. U operaciji će sudjelovati i Iračani".

Podsjetimo, unatoč potpori Teherana za vlasti u Damasku, iranski vojnici još se nisu direktno borili na sirijskom frontu, sudjelovali su samo kao vojni savjetnici. No, ukoliko su ove informacije točne, navodi Advance napominjući kako prema nekima stiže i nekoliko tisuća iranskih vojnika, bit će to znatno jačanje anti-terorističke osovine u Siriji.