"Poručujemo Amerikancima i njihovim izraelskim prijateljima - danas vi šaljete rakete koje ubijaju nevine civile. Partneri ste u zločinu koji će biti kažnjen, jer ovo je kraj Izraela", izjavio je Ebrahim Raisi, iranski predsjednik.

"Svaka kap palestinske krvi dovodi cioniste bliže padu, a cionistički režim ne može nadoknaditi svoje poraze ovim zločinima. Koje ljudsko biće prihvaća ovaj gnjusni zločin? Ubijanje žena i djece, napadi na bolnice – ovo označava kraj cionističkog režima", rekao je pred prosvjednicima u Teheranu.

Prije dva dana vrhovni vođa ajatolah Ali Hamenei rekao je da "genocid" nad Palestincima u Pojasu Gaze mora "odmah" prestati. Izrael je obećao da će uništiti pokret Hamas, koji uživa potporu Teherana i koji vlada Gazom, nakon što su pripadnici Hamasa upali u Izrael 7. listopada ubivši 1300 ljudi, uglavnom civila, u najsmrtonosnijem danu u 75-godišnjoj povijesti zemlje.
 


"Nitko se ne može suprotstaviti muslimanima i snagama otpora ako se zločini cionističkog režima nad Palestincima nastave... bombardiranje Gaze mora odmah prestati", rekao je Hamenei skupini studenata u Teheranu. "Svijet svjedoči genocidu cionističkog režima nad Palestincima u Gazi", rekao je uz povike: "Smrt Izraelu!"

"Moramo odgovoriti"

"Moramo odgovoriti, moramo reagirati na ono što se događa u Gazi", rekao je Hamenei dodajući da bi izraelskim dužnosnicima trebalo suditi za njihove "zločine protiv Palestinaca u Gazi".

Izrael je bombardirao Pojas Gaze u zračnim napadima u kojima je ubijeno više od 2800 Palestinaca, od kojih su četvrtina djeca, a otprilike polovica od 2.3 milijuna stanovnika Gaze morala je napustiti svoje domove.

Izraelske vlasti nametnule su potpunu blokadu enklave blokirajući hranu, gorivo i medicinske zalihe, kojih ubrzano nestaje.

Izrael će se suočiti s još jednim udarnim valom otpora ako njegova "zvjerstva" ne prestanu u Gazi, citirali su zamjenika zapovjednika iranske Revolucionarne garde iranski državni mediji. "Udari fronta otpora protiv cionističkog režima (Izraela) nastavit će se sve dok se ovaj kancerogeni tumor ne iskorijeni s karte svijeta", rekao je Ali Fadavi.

"Još jedan udarni val je na putu ako Izrael ne okonča zločine u Gazi", upozorio je.