Iran će odgovoriti na bilo koju prijetnju SAD-a, izjavio je danas zapovjednik Revolucionarne garde Hossein Salami, dok Washington priprema odgovor na ubojstvo trojice američkih vojnika za koje optužuje militante povezane s Iranom.

Američki predsjednik Joe Biden rekao je jučer da je odlučio o tome kako će reagirati na napad dronom u subotu u Jordanu, ali nije naveo kako.

"Nijedna američka prijetnja neće ostati neodgovorena"

Washington je za napad optužio Ketaib Hezbolah, proiransku miliciju u Iraku. Skupina je jučer objavila da prekida vojne akcije protiv SAD-a kako ne bi stvarala probleme vladi u Bagdadu.

"Čujemo prijetnje koje dolaze od Amerikanaca i poručujemo im da su nas već iskušavali i da nijedna prijetnja neće ostati neodgovorena", rekao je Salami, prenijela je agencija Tasnim.

Iranski šef diplomacije: SAD mora prestati s prijetnjama i fokusirati se na političko rješenje

Državni mediji prenijeli su iranskog ministra vanjskih poslova Hosseina Amirabdollahiana, koji je na sjednici vlade rekao: "SAD mora prestati s prijetnjama i fokusirati se na političko rješenje."

"Washington mora prihvatiti otpor kao činjenicu", dodao je referirajući se na iranski naziv za savez oružanih skupina diljem Bliskog istoka.