Komentari iranskog ministra obrane uslijedili su nakon nedavnih prijetnji izraelskog premijera Benjamina Netanyahua da će napasti Islamsku Republiku "nevidljivim" borbenim avionima F-35.

Iran  će uručiti "razoran odgovor" na svako izraelsko kršenje njegovog suvereniteta, izjavio je u petak iranski ministar obrane Amir Hatami.

''Svaki neprijatelj (uključujući i Izrael) koji pokuša ugroziti suverenitet Islamske Republike Iran, na bilo kojoj razini, naići će na odlučan i razoran odgovor i zažalit će zbog toga'', prenosi državna televizija izjavu Hatamija.

Komentari iranskog ministra obrane uslijedili su nakon nedavnih prijetnji izraelskog premijera Benjamina Netanyahua da će napasti Islamsku Republiku "nevidljivim" borbenim avionima  F-35.

Hatami je opisao Netanyahuove prijetnje kao "izuzetno sramne", rekavši da izraelske provokacije predstavljaju kršenje karaktera UN-a i da Iran zadržava pravo da primjereno odgovori na svaki takav napad na osnovu međunarodnih pravila.  

Hatami je zatražio od iranskog ministarstva vanjskih poslova da osudi ono što je nazvao izraelskim "opasnim ponašanjem koji izlazi iz međunarodnih normi", prenosi Xinhua.