iPhone X je pametni telefon koji i dalje izaziva brojne kontroverze, jedni ga smatraju precijenjenom podvalom, drugi su oduševljeni njegovim dizajnom, brzinom i mogućnostima…

Zapravo, ništa novo kada je Apple sa svojim uređajima u pitanju, divizije vjernih sljedbenika i isto toliko osporavatelja konstantno su na suprotnim stranama. Objektivno, prema recenzijama koje smo do sada imali prigodu vidjeti, iPhone X je odličan, stabilan i poprilično izdržljiv uređaj, a ono za što se smatralo kako bi mogao biti ogroman problem, na kraju se pokazalo odličnim.

Face ID, gotovo aklamacijom se slažu svi, radi savršeno, a ni izostanak “Home” tipke i Touch ID tehnologije po svemu sudeći neće biti toliko grozan kao što se mnogima to činilo na prvi pogled.

No, pojavio se problem sa zaslonom, nekoliko korisnika objavilo je kako se na njihovim iPhone X uređajima pojavila takozvana “green line of death”, odnosno tanka zelena linija koja zapravo označava trajnu neispravnost u radu samo OLED zaslona, piše Zimo.co.

Ovdje je situacija sasvim drugačija u odnosu na “burn-in” efekt s kojim se bori Google Pixel XL 2, ali i ovo je iznimno problematično, zapravo čak i više.

Prema pisanju portala MacRumors koji se, naravno, fokusira na svijet Appleovih uređaja, najmanje 25 korisnika iz Sjedinjenih Američkih Država, Kanade, Poljske i Australije prijavili su ovaj problem, a Apple je poručio da će njihove uređaje besplatno zamijeniti.

Ako je riječ samo o 25 korisnika koji imaju probleme, onda je to zapravo benigno, no ako se ispostavi da je brojka daleko veća, onda je Apple u problemima.

U svakom slučaju, pokrenuta je istraga, koja će idućih dana otkriti o čemu se tu zapravo radi i koliko je problem ozbiljan…