Najnovija linija Appleovog mobitela, iPhonea 14, kao i nove verzije Apple Watcha, donose poboljšan niz senzora, primarno akcelerometara, pa su u stanju prepoznati kada je korisnik bio sudionikom prometne nezgode.

Njihov sustav automatski dojavljuje hitnim službama da je došlo do nesreće i šalje im lokaciju, s ciljem spašavanja života i što bržeg pružanja pomoći unesrećenima.

Sada, gotovo godinu dana nakon predstavljanja te opcije, imamo i jedan potvrđeni slučaj u kojem je iPhoneova značajka nekome zaista – spasila život.

Riječ je o vozaču iz okolice Los Angelesa, koji je protekloga petka bio sletio s ceste pa se potom automobilom survao niz 120 metara visoku liticu, javlja AutoNet.

Sve se to dogodilo u području loše pokrivenom mobilnim signalom, no iPhone 14, koji se nalazio u vozilu, uspio je poslati hitnu poruku spasilačkim službama.

Oni su pohitali na prijavljeno mjesto nesreće i zaista iz provalije spasili nesretnog vozača. Kažu kako sigurno ne bi bio preživio da o nesreći iPhone nije automatski obavijestio nadležne.

Više detalja o ovom događaju za sada nije poznato, ali je objavljen dramatični video izvlačenja unesrećenoga pomoću helikoptera.