Cijeli svijet piše i priča o zelenom olimpijskom bazenu u Riju. Ljudi se masovno sprdaju s organizatorima koji nemaju pojma zašto je bazen preko noći postao močvara.

"Testirali smo vodu i utvrdili smo da ne postoji opasnost za sportaše. Istražujemo što se dogodilo", kratko su poručili iz organizacije Igara 2016, javlja Index.hr

Neki tvrde kako su radnici na bazenu stavili premalo klora pa su alge pretvorile bazen u zelenu oazu, drugi kažu da bazen nije bio dobro očišćen, a treći smatraju kako su za zelenu boju krivi znoj i urin koje sportaši ispuštaju dok su u vodi. Međutim, stručnjaci kažu da je bazen prevelik te da urin i ostale izlučevine nisu krive za zelenu boju vode.

Stručnjaci dodaju kako nije jasno zašto su organizatori dopustili sportašima da se natječu bez informacije zašto je voda zelena.

"Lijepo je od njih što su rekli da voda nije opasna, ali što to znači? Sistem je takav da voda ne smije postati zelena, postoje određene procedure koje se moraju zadovoljiti, a očito je da ovdje nešto nije u redu. Ako nema dovoljno klora u vodi, vi ne znate kakve se sve bakterije mogu pojaviti u vodi. Budite uvjereni da ja ne bi skočio u tu vodu", poručio je Ralph Riley, potpredsjednik tvrtke PWTAG koja se bavi održavanjem bazena.

Dvije Kanađanke, Meaghan Benfeito i Roseline Filion, koje su morale skočiti u tu vodu kažu da su na prvu bile zbunjene jer nisu znale što se događa, a zatim su se prilagodile na novonastalu situaciju te su nastavile sa skokovima.

"Rekle smo si 'ništa, zatvori oči i usta i skači'. Na kraju je sve prošlo ok", rekla je Filion, koja je s Benfeito uzela broncu.