Španjolski mediji javljaju da je Inter počeo pregovore s Barcelonom o dovođenju hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića, ali da glavnu prepreka u realizaciji transfera predstavlja obeštećenje od 35 milijuna eura, prenosi Anadolu Agency (AA).

Sve je vjerojatnije da će iskusni 31-godišnji vezni nogometaš, koji ove sezone ne igra mnogo, napustiti Barcelonu u siječnju, ali se još uvijek ne zna gdje će nastaviti karijeru, jer su za njega zainteresirani mnogi europski klubovi.

Međutim, predstavnici “nerazzurra“ navodno su se prošli tjedan sastali s ljudima iz Barcelone i razgovarali o Rakitiću. Ipak, cijenu od 35 milijuna eura u Interu smatraju pretjeranom, pogotovo jer Hrvatu ugovor ističe u lipnju 2021.

Ukoliko ne uspiju dovesti Rakitića navodno je alternativa Arturo Vidal, njegov suigrač iz Barcelone, koji je već surađivao sa Antonio Conteom u Juventusu. No, sve ovisi od toga hoće li se Inter plasirati u nokaut fazu Lige prvaka, jer bi mu to donijelo značajnu “financijsku injekciju“.

Rakitić je u Barcelonu stigao 2014. iz Seville. Prethodno je igrao za Basel i Schalke 04. Za “blaugranu“ je odigrao 276 natjecateljskih utakmica i postigao 35 golova. U dresu reprezentacije Hrvatske nastupio je 106 puta uz 15 pogodaka.