Kronološko sortiranje objava nedostajalo je mnogim korisnicima Instagrama, no dobra je vijest da će se ono uskoro vratiti na društvenu mrežu.

Naime, voditelj Instagrama Adam Mosseri još je u srijedu pred Senatom potvrdio da tvrtka radi na povratku ove neprežaljene opcije, a u svojoj je nedavnoj AMA (Ask Me Anything) sesiji otkrio i više detalja.

Instagram, dakle, testira dvije verzije kronološkog pregleda objava. Prva bi inačica omogućila korisnicima da odaberu svoje omiljene račune na društvenoj mreži, čije će im se objave potom pojavljivati pri vrhu feeda kronološkim redoslijedom, prenosi The Verge.

Druga će verzija, kao što je i očekivano, omogućiti korisnicima da kronološkim redoslijedom vide objave apsolutno svih računa koje prate.

Značajka će se, kako navodi Mosseri, pojaviti početkom sljedeće godine, s tim da će korisnici prvo testirati Favorites inačicu, dok će za ovu „potpuno kronološku“ trebati još malo vremena.

Unatoč kritikama korisnika, Instagram je poprilično zadovoljan svojim algoritmom za preporučivanje objava, što dokazuje i činjenica da ga se ne planiraju riješiti.

Korisnici će tako moći odabrati žele li da im tvrtkin algoritam nastavi diktirati feedom ili da se prebace na kronološko sortiranje.

''Uopće se ne udaljavamo od rangiranja. Dat ćemo ljudima mogućnost da pređu na kronološku verziju feeda, ali zaista vjerujemo da nam rangiranje pomaže povezati ljude sa sadržajem koji im je najvažniji'', ističe Mosseri, prenosi Bug.