Servis za fotografije prešao je brojku od milijarde instalacija u Googleovoj trgovini Play, postavši devetnaestom aplikacijom u tom prestižnom klubu.

Instragram je četvrta aplikacija u vlasništvu Facebooka koja je ostvarila milijardu preuzimanja (preostale tri su WhatsApp, Messenger i, naravno, Facebookova matična aplikacija). Kako Android ima oko 1,4 milijarde korisnika, jasno je kako je riječ o pothvatu kojeg nije lako ostvariti, prenosi Tportal.hr

Mada i dalje raste poštovanja vrijednom brzinom, Instagram počinje gubiti bitku sa Snapchatom, koji mu je nedavno oteo primat najomiljenije društvene mreže među tinejdžerima (prema rezultatima istraživanja koje je proveo Piper Jaffray).

Unatoč nastojanjima da se odupre preuzimanjem pojedinih značajki i mogućnosti od konkurencije, Instagramu to zasad ne polazi za rukom. Čini se kako se korisnici na Snapchatu zadržavaju zbog ukupnog iskustva kojeg nudi.

Ipak, Instagramova dosadašnja postignuća su dojmljiva. Tijekom zadnje dvije godine više su nego udvostručili broj mjesečno aktivnih korisnika te dodali još sto milijuna aktivnih korisnika povrh već postojećih sto. Prosječno se na ovom servisu dijeli oko 95 milijuna fotografija i video zapisa te biva zabilježeno oko 4,2 milijarde lajkova dnevno.

Snapchat je u lipnju dosegao 150 milijuna dnevno aktivnih korisnika.