Instagram, društvena mreža koja diktira mnoge trendove u svijetu dizajna, mode, influencera i srodnih grana, otkrila je svoj novi vizualni identitet.

I dalje je on "mladenački", svjež, jednostavan, razigran i šarolik, ali od sada sa sobom nosi određene nove elemente koji "donose novu energiju", kako kažu njihovi dizajneri.

Prepoznatljivo prelijevanje boja, koje često služi kao pozadina i krasi ikonu Instagrama, od sada će biti nešto vedrije i svjetlije.

Dizajn će općenito biti više fokusiran na sadržaj, odnosno velike slike uz tek minimalne količine teksta – a taj će tekst biti ispisan novim fontom.

Kako bi se još više istaknuli i naglasili svoj identitet, u Instagramu su odlučili stvoriti font kojim će se oglašavati i ispisivati sve svoje marketinške poruke. Njegovo ime je Instagram Sans, a opis kaže da je to "font budućnosti izgrađen na prošlosti".

Dolazit će u tri varijante – običnoj, bezserifnoj, nazvanoj Regulari i sličnoj fontovima kao što su Roboto, Calibri ili Verdana, javlja Bug.

Druga inačica naziva se Headline Regular, a zamišljena je kao ukrasni font kojim će se ispisivati tek naslovi ili istaknuti dijelovi teksta. Ova verzija donosi zanimljive lukove, ligature i poneku neobičnu krivulju koja naglašava pojedina slova te tako privlači pozornost.

Treća je Condensed varijanta, za posebne namjene, kada je u što manje prostora potrebno "ugurati" što više teksta.

Novim fontovima bit će ispisivano Instagramovo ime, tekstovi na oglasima i internetskim stranicama, kako na latinici tako i na svim drugim pismima u svijetu, uključujući arapska, japanska ili ćirilična.