Poznata društvena mreža uvela je novi podsjetnik pomoću kojeg korisniku daje mali uvid u njegove online navike te mu, nakon što to učini, jasno daje do znanja da je pregledao sve objave u zadnja dva dana.

Instagram je prošlog tjedna najavio uvođenje posebne značajke ‘uvida u korištenje’ koja korisnicima pomaže da bolje prate koliko vremena provode skrolajući unutar aplikacije. Prema posljednjem izvješću TechCruncha kompanija je odlučila uvesti još jednu sličnu značajku koja će korisnike upozoriti da su upravo pregledali sve što njihov profil i prijatelji mogu ponuditi, prenosi Tportal.hr.

Bezumno skrolanje

Nakon što su kronološki pregled objava prebacili u algoritamski, tvorci instagrama su zagorčali život hrpi korisnika kojima je sve teže i teže bilo pronaći objave prijatelja i poznanika. Ovo je u konačnici dovelo do jako puno ‘bezumnog skrolanja’ tijekom kojeg posjetitelj traži objave koje je možda propustio.

“Mislimo da si pretjerao”

Kako bi riješio problem, Instagram testira novu značajku koja će korisniku dati do znanja da je ‘sve pregledao’. Nakon što je vidio sav sadržaj koji su prijatelji podjelili u zadnjih 48 sati, korisnik će dobiti veliku poruku posred ekrana koja će mu reći upravo to – ‘Pogledali ste sve objave u zadnjih 48 sati‘.

Premda je Instagram potvrdio da testira ovaj podsjetnik, još ne znamo kada ćemo dočekati njegov dolazak. Također ne znamo hoće li ‘sve objave’ uključivati doslovno sve objave prijatelja ili samo one koje je izabrao algoritam. Što god Instagram odlučio, očigledno je da tim potezom nastoji skratiti vrijeme provedeno na mreži.