Negdje u početkom ljeta, točnije u posljednjim danima lipnja Instagram se pohvailo kako je njihova baza korisnika dosegnula respektabilnu brojku od pola milijarde.

Naravno da je Facebook "agresivnije" krenuo u promoviranje svoje aplikacije, koju je u travnju 2014 godine kupio za milijardu dolara. Jedan od takvih poteza odnosio se na implementaciju opcije Instagram Stories, za što je Instagram (Facebook) izravno optužen da je kopirao Snapchat, izazvao je pravu buru, ali u konačnici se cijela priča isplatila.

Uostalom, zarada od Instagrama ove će godine iznositi preko 1,5 milijarde američkih dolara, procjenjuju analitičari.

Uglavnom, stigao je novi podatak, koji kaže da je Instagram dosegnuo brojku od 600 milijuna aktivnih korisnika.

Naravno da su u Facebooku, kao "krovnoj organizaciji", iznimno zadovoljni, uostalom malo koja aplikacija ili društvena mreža se može pohvaliti da je u šest mjeseci privukla 100 milijuna novih korisnika.

A još je važnije da Instagram bilježi stalni rast korisničke baze što je po svemu sudeći dokaz ispravnosti i opravdanosti zacrtanog poslovnog plana. Nema nikakve dvojbe da će se Instagram i dalje nastaviti razvijati, što će donijeti nove korisnike, koji donose novi profit...

A to što ponekad bez imalo skrupula implementira nove opcije istovjetne konkurenciji, valjda spada pod normalno u svijetu velikih igrača.

Bljesak.info