Društvenim se medijima počela širiti glasina da će Instagram svaki puta kada snimite zaslon unutar njihove aplikacije dok pregledavate nečije fotografije tu osobu o tome obavijestiti, piše Business Insider. Međutim, to naprosto nije istina.

Ono što je istina je da će Instagram obavijestiti drugog korisnika u slučaju da ste screenshotali njegovu privremenu fotografsku ili video poruku koju vam je direktno poslao.

Instagram je naime nedavno najavio uvođenje mogućnosti slanja privremenih poruka - po uzoru na Snapchat. Neki su korisnici obavijesti o screenshotovima tih poruka krivo protumačili pa su pomislili da to vrijedi za sve vrste objava na Instagramu.

'Nakon što snimite fotografiju ili video, kliknite na strelicu kako biste ih poslali privatno. Možete ih poslati pojedincu, grupi ili oboma istovremeno. Pošaljite što god želite, od internih štoseva do najgorih selfieja. Međutim, za razliku od drugih direktnih poruka, ove fotografije i videi će nestati iz inboxa vaših prijatelja nakon što ih pogledaju. Vidjet ćete ako su ih pogledali dva puta ili ako su spremili screenshot poruke', napisali su iz Instagrama a prenosi Jutarnji list.