Sveta voda na senzor oduševila vjernike u župi Sv. Leopold Mandić jutros na svetoj misi. Ideja da blagoslovljena voda bude na senzor u crkvi Sv. Leopolda Mandića prvi je pozdravio župnik velečasni Zeljko Lovrić koji naglašava kako je to izvrsno rješenje u ovo doba kada se posebno treba paziti na higijenu, piše Večernji list.

"Sretan sam što su se vjernici snašli i zahvalan što ljudi imaju dostupnu sada svetu vodu s kojom se mogu prekrižiti u znak sjećanja na krštenje i pripadnost svetoj zajednici", kaže velečasni Lovrić. 

Članica župe Sv. Leopolda Mandića, Kristina, koja je ujedno i članica tima zaslužnog za ovo rješenje, napominje kako su sretni što su uspjeli napraviti proizvod na dobrobit svih vjernika.

"Ovo je rješenje koje smo mjesecima detaljno razvijali. Vjernicima je nedostajao taj vjerski simbolički znak i ovo nam je došlo spontano", veli Kristina. 

Oni od sada mogu sigurno i bez bojazni uzimati čistu svetu vodu i tom prilikom uz križanje kao prateći simbol u miru ulaziti i izlaziti iz crkve.