Dugogodišnji kapetan Barcelone Andres Iniesta napustit će katalonski klub na kraju sezone.  Veznjak, koji je u glavni grad Katalonije došao kao 12-godišnjak, oprašta se nakon punih 16 godina. 

''Ovo je moja posljednja sezona ovdje. Razmišljao sam o ovoj odluci dugo. Za mene je Barcelona najbolji klub na svijetu. Ovo je jako težak dan za mene, velik dio onoga što jesam dugujem Barci i La Masiji'', potvrdio je Iniesta.  Josep Maria Bartomeu, predsjednik Barcelone iznio je pohvale na račun Andresa Inieste Bartomeu je, također, kazao da se radi o čovjeku kojeg bi svaki roditelj poželio za sina, prenosi Anadolija.

Iniesta će ove sezone najvjerojatnije osvojiti devetu titulu prvaka Španjolske, a prethodno je stigao do šestog pehara u Kupu kralja. Osvajao je još tri Superkupa Europe, sedam Španjolske i tri FIFA klupska svjetska prvenstva. U dresu Španjolske ima dva naslova prvaka Europe i jedan svijeta. Za Barcelonu je tijekom 16 sezona odigrao 669 natjecateljskih utakmica i postigao 57 golova. U nacionalnom dresu nastupio je 124 puta uz 13 pogodaka.