Menadžment Sveučilišta u Mostaru na čelu s rektorom prof. dr. Zoranom Tomićem primio je državne prvake, članove Sveučilišnog karate kluba Neretva iz Mostara, koji su na seniorskom državnom prvenstvu osvojili šest zlatnih i jednu brončanu medalju. Osim čestitki, rektor Tomić je istaknuo kako će Sveučilište nastaviti podupirati karate klub, ali i sve sportove, budući da su sportaši jedni od najboljih ambasadora Sveučilišta u svijetu.

Osvojivši šest od ukupno deset mogućih zlatnih medalja u borbama (po pet ženskih i muških kategorija) SKK Neretva je postigla svoj najveći uspjeh na seniorskim državnim prvenstvima do sada, a nevjerojatnim se čini podatak da su od pet ženskih kategorija osvojili pet zlata ne prepustivši ostatku BIH ništa.

Zlatne medalje osvojili su Katarina Sušac, Iva Klepić, Delfina Tadić, Ivona Ćavar, Matea Noah Medić i Veselko Brkić. Brončanu medalju osvojila je Anđela Soldo.

Iva Klepić i Ivona Ćavar obranile su prošlogodišnje titule prvaka dok su mlade nade Katarina Sušac i Matea Noah Medić, koje su tek postale punoljetne na svom prvom seniorskom prvenstvu osvojile zlatne medalje. Također ovo prvenstvo obilježio je i povratak Delfine Tadić koja je nakon dvije godine odsustva i dvije teške operacije koljena ponovo nakon oporavka osvojila titulu seniorske prvakinje naslijedivši Mariju Sušac, prošlogodišnju prvakinju, koja se oprostila od aktivnog natjecanja nakon sto je magistrirala na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Najemotivnije je dočekana zlatna medalja Veselka Brkića koja je uvjerljivim i dominantnim rezultatom osvojena u muškoj konkurenciji nakon sto su sve cure pobijedile.

Natjecatelje su izvrsno pripremili Miroslav Klepić i Damir Zadro, a natjecatelje je također kao trener uz spomenuti dvojac vodio i prof.dr.sc. Zdenko Klepić koji je kao Predsjednik Karate saveza BiH i službeno otvorio državno prvenstvo.

„Ponosni smo na ovakve rezultate i zahvaljujemo svima koji su uz nas na bilo koji način te se nadamo i medalji za BiH na predstojećem europskom prvenstvu. Čestitke također svim osvajačima medalja, njihovim trenerima i klubovima kao i ostalim sudionicima i zahvala jer bez izvrsne konkurencije nema niti dobrih rezultata. Također zahvala sucima na izvrsno obavljenom poslu kao i tehničkom organizatoru UKK Bosna iz Sarajeva i dr.sc. Suadu Ćupini, sarajevskom Mostarcu koji je bio izvrstan domaćin“, poručili su iz Sveučilišnog karate kluba "Neretva" Mostar.

Ivan Klepić koji zbog bolesti nije nastupio na državnom prvenstvu ima osiguran plasman na Europsko prvenstvo kao najuspješniji iz BiH u svojoj kategoriji + 84 kg po svjetskoj rang listi kao i Ivona Ćavar, Meris Muhović i Mirnesa Bektaš.