U Imotskom je, u nedjelju položen kamen temeljac za spomenik – Mercedesu. U jesen bi se svi putnici-namjernici trebali diviti skulpturi u formi Mercedesa W115, od kamena i u prirodnoj veličini.

Spomenik će koštati oko 450.000 kuna, a da investiciju neće biti teško realizirati Ivan Topić Nota, predsjednik Oldtimer kluba Imotsk i jedan od glavnih inicijatora podizanja spomenika, ne sumnja.
 



"Javljaju se donatori, polovica novca je već prikupljena, a drugu polovicu će također prikupiti sponzori", kaže Nota za 24sata dodajući da će višak, ako ga bude, uplatiti za stipendiranje studenata slabijeg imovnog stanja. Polaganje kamena temeljca blagoslovio je don Ivan Turić, zaljubljenik u oldtimere.

Ima ih 15-ak od kojih je pet Mercedesa i svi su u voznom stanju. U grad je došao sa zlatnom limuzinom 280 SL automatic. Svi njegovi oldtimeri su u voznom stanju.

"Mercedes je bio znak moći, uspjeha. Vratiti se kući za upravljačem Mercedesa bila je poruka da si uspio", priča za 24sata Mirko Perkušić vlasnik najstarijeg registriranog Mercedesa iz 1958., Pontona 180 D., izloženog na ulicama Imotskoga.

Sudeći po njegovim riječima u Imotskome nema onih koji nisu uspjeli. U Imotskoj krajini, naime, registrirano je oko 8100 Mercedesa a još blizu 4000 ih je neregistrirano.

Anti Dodigu Batiću su u prodavaonici Mercedesa u Njemačkoj darovali zlatni lančić sa njihovim znakom za 40 godina vjernosti Mercedesu.