Velika tuga u malom mjestu u Imotskoj zagori. Aržano ne pamti kada je zabilježen ovakav događaj - u roku od par dana otišla je cijela jedna obitelj. Kako pišu u Facebook drupi "Moje Aržano u srcu", a prenosi i Radio Imotski, najprije je umrla majka Anka, istoga dana sin joj Bože, a potom i suprug i otac Mate, prenosi Slobodna Dalmacija

Sumještani se opraštaju od, kako pišu, dragih i veselih ljudi, a posvetili su im ove riječi:

"Doživjelo je Aržano i preživjelo puno tužnih i tragičnih događaja. Ginuli su i umirali mladi ljudi, ostavljali ucviljene obitelji i nejaku djecu, no oporavljali smo se svi i tješili jedni druge. I danas nam treba utjehe, jer tuga je obavila Aržano, posebice Lediće iz Mursela. Prije 4 dana umrla je Anka (Džajuša), istu večer umro joj je sin Bože, a danas je preminuo i suprug i otac Mate. Osobno ih pamtim kao dobre, drage i uvijek vesele ljude. Tuga je golema kad iz jedne kuće ode odjednom troje ljudi. Bože primi ih u svoje kraljevstvo, a njihovoj obitelji daj snage da sve ovo izdrže. Počivajte u miru Božjem dragi ljudi, susjedi i sumještani", stoji u objavi.

Ledići su živjeli u Zaprešiću, kamo se otac Mate doselio iz rodnog Aržana i zasnovao obitelj. Prema pričanju sumještana, Mate Ledić u pravilu je tijekom ljeta posjećivao rodni kraj, gdje će svo troje pokojnika biti pokopano.