Roony Bardghji ima 17 godina. Za mnoge je igrač Kopenhagena jedan od najboljih mladih igrača Europe. U duelu protiv Manchester Uniteda je još jednom skrenuo pažnju na sebe golom iz poluvoleja. Mnogi igrača na čijem dresu piše Roony povezuju sa Football Managerom. Jer nije skup. U novoj inačici može ga se otkupiti za 11 milijuna eura, koliko iznosi njegova otkupna klauzula.

Nema sumnje kako će nakon ove utakmice i ta cijena porasti, odnosno da će Copenhagen u stvarnosti zaraditi nešto više novca od spomenutih 11 milijuna eura. U popularnoj igrici Bardghji je predodređen za jednog od najboljih igrača svijeta. Mladi švedski ofenzivac i sam o sebi ima takvo mišljenje. Naime, u veljači ove godine dao je intervju za Football Channel:

"Želim biti najbolji na svijetu i za to treniram. To može upaliti. Ništa me ne može spriječiti da to postignem. Želim igrati za Real Madrid i otići onamo. Ne navijam za njih, zapravo sam navijač Messija. Ali želim otići u klub koji mi može pomoći da ostvarim svoje ciljeve, a mislim da je Real najbolji klub za to."

Bardghji je početkom sezone bio jedan od najzaslužnijih za Kopenhagenov plasman u Ligu prvaka. U velikoj drami u kvalifikacijama protiv Slavije Prag mladi je Šveđanin panenkom zabio odlučujući jedanaesterac.

U karijeri je bio član švedskih Kallingea, Rodebyja i Malmöa, a od 2020. je u Kopenhagenu. Za mladu reprezentaciju Švedske ima šest nastupa i jedan gol, a za klub je skupio 46 utakmica i 12 golova. Rođen je u Kuvajtu, no vuče sirijske korijene.