Danas, 10. svibnja, u sjemenišnoj crkvi sv. Ćirila i Metoda vrhbosanski nadbiskup metropolit Vinko kardinal Puljić, postavio je u službu akolitata trojicu bogoslova, u službu lektorata dvojicu te je među kandidate za đakonat i prezbiterat za Vrhbosasnkou nadbiskupiju primio trojicu bogoslova Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa.

Pred početak bogoslužja preč. Zdenko Spajić, rektor Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa, pozdravio je kardinala, svećenike, časne sestre i bogoslove. Zatim je uslijedio pozdrav vrhbosanskog nadbiskupa koji je sve pozvao na molitvu za Bogosloviju i duhovna zvanja.

Poslije homilije uslijedilo je postavljanje bogoslova u službu lektorata i akolitata. Za lektorat su pristupili bogoslovi: Ilija Jurić i Josip Papak iz župe Presvetog Srca Isusova – Prozor, a za akolitat su pristupili: Domagoj Matijević i Ivan Matijević iz župe Marije Pomoćnice Kršćana – Globarica te Ivan Mijač iz župe sv. Josipa – Zenica.

undefined

Nakon postavljanja bogoslova u službu lektorata i akolitata, uslijedio je obred primanja među kandidate za đakonat i prezbiterat za Vrhbosansku nadbiskupiju, kojemu su pristupili bogoslovi: Darko Endrich iz župe Uzvišenja sv. Križa – Retfala (Osijek – RH), Stefan Kukrić iz župe Uznesenja BDM – Kreševo i Ivan Popović iz župe sv. Josipa – Zenica.

Na kraju svete mise, koju je pjevanjem uzveličao zbor bogoslova, riječi zahvale uputio je rektor Spajić te nazočne pozvao na zajednički ručak.

vbs.ba