Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić ocijenio je danas da što skorije Formiranje novog saziva Vijeća ministara nije samo implementacija izbornih rezultata, već pokazatelj je li BiH spremna za europski put ili će nastaviti proizvodi unutarnje sukobe do samouništenja.

"Razvlačenje uspostavljanja vlasti iz bošnjačkih stranaka upravo vodi k ovom gorem izboru. Njihovo očekivanje da međunarodna zajednica učini korak za nas najveća je prepreka europskom putu i napretku ove zemlje", rekao je Špirić za Srnu.

Prema njegovim riječima, dogovor o novom Vijeću ministara ne smije postati sjeme razdora jer formiranjem zajedničkih institucija BiH pokazuje ljepše lice prema zemljama koje treba da joj otvore vrata Europske unije i koje traže fer odnos.

"Čini se da su stranke u Sarajevu i suviše vremena izgubile u unutarnjim izjedanjima i traženju partnera za ulazak u sukobljavanja, a ne rješavanja pitanja koja stoje pred nama. Bošnjačke stranke trebale bi konačno odbaciti ''ortopedska pomagala'' u vidu međunarodne zajednice i krenti u otvorene dogovore unutar BiH jer to su, na kraju, poruke koje su stigle iz Bruxellesa, Washingtona, Moskve i drugih središta koji jasno poručuju da je rješenje u našim rukama", kaže Špirić.

Ocijenio je da će uskoro biti poznato je li i kako BiH shvatila ove poruke.