Policija u Brodu istražuje slučaj prevare s nagradnom igrom na "Facebook" kojom je jedna osoba iz Broda oštećena za oko 1.500 KM.

"U PS Brod obratilo se oštećeno lice i prijavilo da je preko društvene mreže sudjelovao u nagradnoj igri te da bi mu nagrada bila isporučena u više navrata je uplaćivalo novac. Nakon što je uplatilo novac u ukupnom iznosu od 730 eura i 85 KM, stranica na društvenoj mreži je obrisana. U tijeku je rad na rasvjetljavanju krivičnog djela prevara", priopćeno je iz PU Doboj.

Kako piše ATV, oštećeni je preko "Facebooka" sudjelovao u "nagradnoj igri", da bi ubrzo dobio poruku da je upravo on osvojio nagradu.

Nakon toga je dobio instrukcije u kojima se navodilo da mora da uplati određeni iznos da bi mu nagrada bila dostavljena.

Nakon prve uplate ponovo je dobio poruku s novim uputstvima i razlozima kojima je potrebno da uplati još novca da bi dobio nagradu.

Budući da mu nagrada nije uručena više od mjesec dana, oštećeni je ubrzo shvatio da je prevaren. Stranica na kojoj je igrao nagradnu igru je obrisana, a na broj telefona koji mu je dostavljen nitko nije odgovarao.