KGI Securities i Ming-Chi Kuo sada već na gotovo dnevnoj bazi objavljuju informacije o novom Appleovom iPhone X flagshipu. Točnije ovaj put se informacije, odnosno predviđanja, ne odnose na model tek pušten u prodaju, već na njegova nasljednika koji bi se na tržištu trebao pojaviti iduće godine.

U skladu s prijašnjim Kuovim predviđanjima, 2018. godina neće biti bogata inovacijama, već će Apple dodatno ispolirati postojeće tehnologije te staviti naglasak na smanjenje troškova proizvodnje, ali i konačne cijene novog iPhone X-a kada se nađe na tržištu.

Ovogodišnji iPhone X trebao bi dakle biti iznimka, cijena idućeg iPhone X-a bi se trebala približiti cijenama koje imaju standardni iPhonei, piše Bug.hr.

Osim svega navedenog, iPhone X iduće generacije trebao bi biti dostupan u više različitih verzija, za razliku od ovogodišnjeg koji je dostupan u samo jednoj verziji. U pripremi je navodno Plus verzija koju će karakterizirati veći 6,46-inčni zaslon.

Uz prognozu da će Apple u budućoj verziji iPhone X-a raditi na smanjenju troškova ide i komplementarno predviđanje kako stražnja kamera neće sadržavati TrueDepth senzor. Kuo smatra da on na toj poziciji zasad jednostavno nije potreban.