Policija je objavila identitet serijskog bombaša iz Teksasa. Radi se o 24-godišnjem Marku Anthonyju Condittu, piše NBC News.

Conditt se ubio jutros eksplozivnom napravom nakon dramatičnog sukoba s policijom, u blizini motela u kojemu se skrivao.

Doznaje se kako je policija do serijskog ubojice došla uspoređujući podatke prijema paketa, snimki s nadzornih kamera i praćenja mobitela.
 
Policija je pronašla sumnjive transakcije vezane uz pakete i dobila nalog za pretragu bombaševih aktivnosti na mobitelu, priopćeno je iz policije. Pretraga povijesti Google pretraživanja na mobitelu dala im je povod za sumnju da je muškarac bombaš kojeg traže, dodaje se u priopćenju.

Bombaša su pronašli putem njegovog mobilnog telefona u hotelu u okrugu Williamson, a onda je uslijedila potjera.

Ubijena dvojica Afroamerikanaca
 
U niz bombaških napada tijekom protekla dva tjedna ubijeni su dvojica Afroamerikanaca, 39-godišnji Anthony Stephan House i 17-godišnji Draylen Mason. Veći je broj ozlijeđenih.
 
Iako je motiv ovih ubojstava i dalje nepoznat, nije isključeno da se radi o zločinu iz mržnje budući da su se eksplozije dogodile u domovima Afroamerikanaca.
 
Ozlijeđena Latinoamerikanka
 
House je umro u svojem domu, u prvom napadu koji se dogodio 2. ožujka, dok je Mason ubijen deset dana kasnije. Satima nakon napada na 17-godišnjaka, u još jednom napadu ozlijeđena je 75-godišnja Latinoamerikanka. Njezine su ozljede okarakterizirane kao opasne po život.
 
Dvoje muškaraca, u dobi od 22 i 23 godine, ozlijeđeno je u nedjelju u eksploziji koja je policiji dojavljena u večernjim satima. U bolnici su njihove ozljede okarakterizirane kao teške.