Ego Zlatana Ibrahimovića vjerojatno je jednako velik kao i njegov nogometni genij, a prvospomenuto je potvrdio još jednom u razgovoru za francuski Le Monde.

Upitan koliko zarađuje i je li novac ključ za sreću švedski reprezentativac koji bi uskoro trebao potvrditi kojem se klubu priključuje nakon uspješnih godina u Paris Saint-Germainu je odgovarao u svom stilu.

“U redu, razgovarajmo o novcu. Mislim da on olakšava stvari, ali ne i da donosi sreću.”
 

Plaća veća no što se mislilo

Upitan je li točna tvrdnja da je njegova plaća u prošloj kalendarskoj godini iznosila 20 milijuna eura Ibrahimović je ponudio sljedeći odgovor:

“Samo 20 milijuna? Toliko sam bio plaćen za prvih šest mjeseci.”
Dodao je i da se njegova primanja možda i doimaju pretjeranima, ali da je tržište ono koje diktira cijene.

Deset puta bolji

“Ne znam je li to mnogo ili nije, ali znam da postoje igrači koji se ne bi smjeli naći na tržištu, no ono je to koje određuje vrijednosti. Ne strast za nogometom ili mediji. A ako i jest puno, to nije moj problem. Ono što mene zanima je što tržište kaže, a ono kaže sljedeće – ‘Ovo je tvoja cijena.’ Zarađuje li netko drugi koliko već zarađuje to je zašto što sam ja deset puta bolji od njega. Kako se to rješava? Tako da se meni plaća uveća deset puta.”
 

Kada je u razgovoru potom spomenuta moralna vrijednost u kontekstu godišnjih primanja nogometaša Ibrahimović je ponudio i ovo:

“Znate li koliki ja porez plaćam? Mnogo pomažem ovoj zemlji. Kakav je predsjednik François Hollande? Za ovu zemlju činim više od njega.”