''Spremni smo pomoći prvenstveno Bosni i Hercegovini, ali da bi se to dogodilo moramo znati što oni žele, što oni rade, što oni pripremaju i da vidimo svoju ulogu u svemu tome, koja naravno mora biti potpuno precizirana'', rekao je lider Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić.

U Dnevniku FTV-a Radončić je rekao kako tek onda kada bude bio upoznat s onim šta su SDA i HDZ BiH dogovorili u Mostaru, o tome koji je njihov koncept izlaska iz krize, što su njihove strateške odredbe za sljedeće tri godine vlasti, tek tada će te stranke imati odgovor je li SBB dio te priče ili ne.

''Mi želimo biti dobronamjerni, konstruktivni i svjesni smo da vladajuća koalicija već godinu dana luta i ne može napraviti stabilnu vlast'', rekao je Radončić, koji je više puta ranije odlučno odbijao biti u koaliciji sa SDA i Bakirom Izetbegovićem.

Podsjećamo, sa sastanka čelnika SDA i HDZ-a BiH održanom u subotu u Mostaru ponovno je poručeno kako bi SBB mogao biti dio koalicijske priče.

Bakir Izetbegović rekao je kako postoji okvir ''unutar kojeg dolazi u obzir i SBB''.

''Rekli smo da želimo stabilizirati prilike, da želimo prestati s konfliktima, s negativnom retorikom, da želimo napraviti konsenzus kada je u pitanju europski put i sve ostalo. To je sada pitanje dogovora i pregovora, eventualno s ljudima iz SBB-a . Mislim da je politička agenda SBB-a i SDA jako bliska'', rekao je Izetbegović dok je Čović rekao kako je njegov stav o ulasku SBB-a u vlast odavno poznat.

Dok je Izetbegović govorio kako se odnosi s Radončićem otopljavaju Čović je rekao kako SBB ima taj kapacitet za pokretanje stvari naprijed. (bljesak.info)