Premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković danas je održavao radne sastanke s članovima Vlade i nadležnim službama o tijeku prihvata ukrajinskih izbjeglica i provedbi restriktivnih mjera Europske unije protiv Rusije, piše 24sata.hr.

-U punom sastavu je cijela Vlada bila ovdje. S obzirom na činjenicu da smo 24. veljače svi skupa doživjeli jednu hladnu, brutalnu agresiju Rusije na Ukrajinu, koja ima posljedice na temelje međunarodnog poretka, moramo kao i sve ostale zemlje donositi odluke da se usprotivimo tom ponašanju - rekao je Plenković na press konferenciji.

-Razmatrali smo pripremu sutrašnje sjednice Vlade, pripremili smo paket mjera. Informacije o svemu onome o čemu brojni resori rade ovih dana - rekao je.

Dodao je da su u procesu donošenja odluke o osnovanju međuresorne radne skupine koja će se odnositi na prihvat izbjeglica iz Ukrajine.

-Donijet ćemo i zaključak o osnivanja stručne radne skupine na razini zdravstva, kako bismo i sa te strane osigurali odgovarajuće pripreme. S obzirom na reprekusije na energetsku situaciju, ažurirat ćemo i odluku o kriznom timu kako bismo i na taj način bili spremni na sve izazove, u ovom trenutku nije ugrožena opskrba plinom, ali želimo poduzeti sve mjere - poručio je.

Vlada je donijela političku odluku da će zabraniti letove u zračnom prometu ruskim avio prijevoznicima.