Slaven Bilić ozaren je stigao pred kamere nakon što je njegov West Ham u frenetičoj atmosferi Upton Parka pobijedio Tottenham u londonskom derbiju. Trijumf od 1:0 koji je potpisao Bilićev novi 'matchwinner' Michail Antonio udario je Tottenhamove želje o naslovu prvaka, a ujedno je Hammerse gurnuo još bliže Ligi prvaka. Bilićeva momčad, koju su nakon slavlja slavili svi vodeći engleski komentatori, sada se nalazi na petom mjestu sa samo bodom zaostatka za četvrtoplasiranim Man. Cityjem, koji je ujedno uništen kod Liverpoola (0:3).

"Ovo je za nas bila utakmica sezone! Ujedno smo, pak, ponudili moža i našu najbolju partiju! Od prve minute bili smo dominantni taktički, tehnički i fizički", nizao je komplimente hrvatski stručnjak, kojeg, inače, George Galloway, poznati britanski političar, smatra definitivno najboljim trenerom sezone.
 

Dodali bismo samo - uz Ranierija... Kako god:

"Spursi su primili najmanje pogodaka u ligi, stoga je velika stvar što smo ih nadigrali, premda bi i oni trebali biti sretni što su primili samo jedan pogodak..."

Bilić je odlično vodio utakmicu, tijekom utakmice je radio taktičke promjene koje su potpuno utišale pokušaje Tottenhama da preokrenu rezultat.
 


"Jest, mijenjali smo strategiju, povukli smo se u u defenzivnu liniju s pet igrača, taj sistem nam je pomogao. No još je bitnije kako igraš, a naša odlučnost i zajedništvo sigurno su bili najvažniji..."

West Ham je sada, dakle, na rubu ulaska u TOP 4, na pragu je Lige prvaka.

"Ne razmišljamo o tome. Razmak je malen, no jednako je tako malen razmak između nas i devetog mjesta. Naša je namjera nastaviti igrati na ovakav način, pokušat ćemo pobijediti svaku utakmicu do kraja sezone", naglasio je Bilić uoči finiša Premiershipa, ali i FA kupa, gdje Hammersi također imaju svoje ambicije.