I dalje nema dobrih vijesti s Biokova. HGSS već deveti dan traga za poljskim državljaninom kojem se od petka gubi svaki trag.

Riječ je o jednoj od najopsežnijih potraga HGSS-a ove godine. Danas je u nju uključeno 70 spasioca. Pregledavaju litice, vrtače i kuloare, a pretražuje se i iz zraka vojnim helikopterom, prenosi RTL.

Ako do sutra ne bude rezultata potraga se nastavlja, ali manjim intenzitetom. Točnije, prelazi se u fazu takozvane pasivne potrage. U Brelima gdje je nesretni Poljak bio smješten vijesti sa strepnjom i nadom očekuju njegova supruga i šestogodišnji sin.

"Šanse za preživljavanje u ovim uvjetima su veoma male. Kao ekipa smo dali sve od sebe, a došli su i članovi Gorske službe spašavanja iz BiH. Toliki resursi su potrošeni, sve moguće što smo mogli iscrpiti, iscrpili smo. No, zasad nemamo nikakvih tragova i nikakvih oslonaca da potragu nastavimo. Tu je već deseti dan i svi moramo biti svjesni da više ne tražimo živu osobu", rekao je pročelnik HGSS-a Makarska Ante Kukavica.