Više desetina spasilaca i danas traga za šestogodišnjim dječakom koji je jučer upao u potok u mjestu Begov Han kod Žepča od kada mu se gubi svaki trag, piše Klix.ba

Nakon što je više puta pretraženo korito potoka, jučer, ali i danas, s obzirom na to da je nivo vode u potoku dosta niži, potraga je nastavljena u koritu i na obalama rijeke Bosne.
 

Pripadnici Županijske i Federalne uprave civilne zaštite, Gorske službe spašavanja iz Žepča, Zenice i Zavidovića danas su svim resursima na raspolaganju s ciljem pronalaska dječaka.

Međutim, potragu otežava rijeka Bosna koja je još uvijek visokog vodostaja, brza i mutna, zbog čega je nemoguće sve resurse iskoristiti u ovoj potrazi.

Danas su pripadnici Federalne uprave civlne zaštite koristeći dron snimili veće područje Bosne nizvodno prema Žepču od mjesta gdje je dječak upao, a pripadnici GSS-a u čamcima pretražuju obale.

Toni Matijević iz GSS-a Žepče je kazao da je čamcima pregledano 18 kilometara rijeke Bosne te 6,6 kilometara obala.

"Brojne spasilačke službe su danas s nama na terenu i ulažemo sve napore da pronađemo dječaka. Mnogi članovi GSS-a Žepče pobjegnu s posla kako bi pretraživali teren, to rade već dva dana, a sutra će već biti teže. U komunikaciji smo sa Savezom gorskih službi spašavanja koji su nam kazali da zbog mutne Bosne ronioci trenutno ne mogu pomoći u ovoj potrazi", kazao je Matijević.

U potragu za dječakom uključeni su i mještani Begovog Hana koji već dva dana od jutra do večernjih sati pretražuju teren.