U Sudu BiH danas je Husein Bosnić prvostupanjskom presudom osuđen na sedam godina zatvora.

Huseina Bosnića Bilala iz Bužima se teretilo za kazneno djelo javno poticanje na terorističke aktivnosti u vezi s vrbovanjem radi terorističkih aktivnosti i organiziranjem terorističke grupe.

 U presudi se navodi da je Husein Bosnić tijekom 2013. i 2014. godine kao pripadnik tzv. selefijske zajednice u Bosni i Hercegovini organizirane na području Bosne i Hercegovine, van službenih institucija Islamske zajednice BiH, u nekoliko gradova na području Bosne i Hercegovine, kao što su zajednica u Velikoj Kladuši i zajednica u Gornjoj Maoči, radi propagiranja i širenja islamskog radikalizma u Bosni i Hercegovini i regiji, svjesno sa pozicije vjerskog autoriteta u toj tzv. selefijskoj zajednici, javno poticao druge da se priključe terorističkim organizacijama.

U optužnici se dalje navodi da je optuženi javno na skupovima na kojima je okupljao pripadnike selefijske zajednice, kao i putem društvene mreže Youtube, održavao i objavljivao svoje govore i upućivao javne poruke s ciljem poticanja pripadnika selefijske zajednice da postanu pripadnici organizirane terorističke grupe ISIL kao i da pripadnici te grupe sudjeluju u aktivnostima koje organizira ta teroristička organizacija.

Bosnić je uhićen u policijskoj akciji kodnog naziva "Damask", a na ročištu pred sucem za prethodno saslušanje 26. siječnja izjasnio se da nije kriv po optužbama za koje se tereti.