Caritas Vrhbosanske nadbiskupije u suradnji sa župnim uredom Prozor i Crvenim križom općine Prozor-Rama, pokrenuo je akciju prikupljanja financijskih sredstava za braću Iliju i Juru Lovrić iz Prozora. Naime, njih dvojica su prognanici iz mjesta Vratna Gora, a u Prozor su doselili u vihoru rata s ocem Vinkom. Nakon braniteljske službe živjeli su u jednoj dodijeljenoj kući u Prozoru u jako lošim uvjetima. Poslije smrti oca Vinka, koji je bio teško mentalno bolestan, morali su napustiti kuću u kojoj su stanovali te su preseljeni u objekt, u tzv. Zadrugu, u kojemu su uvjeti stanovanja također izrazito loši. Jure je uz to teško mentalno obolio, a svu brigu za njega preuzeo je brat Ilija. Uz skromna braniteljska primanja za njih je uglavnom skrbio crveni križ te benevolentni pojedinci iz Prozora i okolice. Općina Prozor-Rama je prije nekoliko godina u naselju Krče ozidala novu kuću koja je skromnih dimenzija. Ona je međutim samo pokrivena bez da je na njoj išta dodatno urađeno. Kuća je mala, a predviđena su dva mala kata, po jedan za svakog od braće zbog Jurinog teškog mentalnog stanja.

Caritas Vrhbosanske nadbiskupije, župni ured Prozor te Crveni križ općine Prozor-Rama ovom akcijom žele potaknuti sve vas ljude dobre volje koji možete i želite pomoći, a na poseban način vas, poštovane Ramljake, kako u općini Prozor-Rama tako i izvan nje, da se uključite u akciju prikupljanja sredstava za braću Lovrić. Željeli bismo tijekom Adventa prikupiti sredstva potrebna za dovršetak opremanja ove kuće kako bi braća Lovrić mogli najkasnije do Uskrsa 2020. useliti u svoj skromni dom. Molimo vas da nam stoga pomognete u ovom nastojanju i budete dio dobrote koju ćete usmjeriti za braću koja nemaju nikoga od svojih bližnjih. Željeli bismo da i oni ovim činom osjete da pripadaju obitelji ljudi koji imaju veliko srce za drugoga u nevolji.

Svoju uplatu možete izvršiti na jedan od dolje navedenih bankovnih računa Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije. Molimo da prilikom uplate obvezatno naznačite Pomoć za braću Lovrić. Svi donatori koji budu sudjelovali u ovoj akciji bit će objavljeni na mrežnim stranicama Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije (www.caritas-sarajevo.ba).

Svim kršćanima želimo blagoslovljen i čestit Božić, a svim ljudima dobre volje sretnu i uspješnu novu 2020. godinu.

Iskrena hvala na Vašoj dobroti i poticanju drugih na uključenje u ovu akciju.

Bankovni računi za uplate iz Bosne i Hercegovine:

Caritas Vrhbosanske nadbiskupije
Nikole Šopa 50 a
71210 Sarajevo

Intesa Sanpaolo Banka Sarajevo: 1549995000095816

Unicredit Bank d.d. : 3383202200615438

Bankovni račun za uplate iz inozemstva:

Naziv banke:

Intesa Sanpaolo Banka d.d. BiH
Obala Kulina bana 9 a
BiH – 71 000 Sarajevo

Primatelj:
Caritas Vrhbosanske nadbiskupije
Nikole Šopa 50 a
BiH – 71 210 Sarajevo

IBAN: BA39 154 999 500 009 58 16
SWIFT CODE: UPBKBA22
 

Dr. sc. vlč. Mirko Šimić
Ravnatelj Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije