Alphabet Inc’s Google, krovna Googleova firma, odlučila je prekinuti suradnju s Huaweijem, javio je sinoć Reuters pozivajući se na dobro upućeni izvor.

Huawei se danas obratio korisnicima, postojećim i budućim.

Kako javlja portal Verge, Huawei je poručio kako će, u vidu sigurnosnih ažuriranja, pružiti podršku svim postojećim korisnicima, ali i svima koji će kupiti njihove uređaje koji su trenutno na zalihama širom svijeta.

Huaweijevo priopćenje je mailom dobio The Verge koji je priopćenje i objavio. Dodaju kako je priopćenje kratko te kako otvara više pitanja nego što daje odgovora.

Poruka korisnicima

Njihov odgovor prenosimo u cijelosti.

"Huawei je dao značajan doprinos razvoju i rastu Androida širom svijeta. Kao jedan od ključnih globalnih partnera Androida, blisko smo surađivali s njihovom platformom otvorenog koda kako bismo razvili ekosustav koji je koristio i korisnicima i industriji.

Huawei će nastaviti pružati sigurnosna ažuriranja i usluge nakon prodaje svim postojećim Huawei i Honor pametnim telefonima i tabletima, kako onima koji su prodani tako i onima koji su na zalihama.

Nastavit ćemo s izgradnjom sigurnog i održivog softverskog ekosustava kako bismo svim korisnicima globalno pružili najbolje iskustvo", poručili su iz Huaweija.